Publication •  06.09.2022

Corteva Agriscience сприятиме відновленню жіночого фермерства у військовий час в рамках TalentA-2022

Something went wrong. Please try again later...
TalentA-cover  

Програма сприятиме розвитку антикризових навичок в учасниць та надасть їм можливість виграти гранти на загальну суму понад 2,5 мільйони гривень для відновлення бізнесу та соціальної підтримки своїх громад.

З метою зміцнення та відновлення жіночого фермерства в умовах повномасштабної війни, яку росія розв’язала проти України, міжнародна сільськогосподарська науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience оголосила про проведення освітньо-грантової програми для жінок-фермерок TalentA-2022. Програма сприятиме розвитку антикризових навичок в учасниць та надасть їм можливість виграти гранти на загальну суму понад 2,5 мільйони гривень для відновлення бізнесу та соціальної підтримки своїх громад.

«TalentA-2022. Антикрихкість» є продовженням програми, яку Corteva реалізувала в Україні в 2020 та 2021 роках, та в умовах війни є одним з соціальних проєктів, що підтримуються компанією заради наближення Перемоги України. Corteva - одна з небагатьох міжнародних компаній-виробників насіння та засобів захисту рослин, яка категорично залишила російський ринок і голосно засудила війну, висловлюючи солідарність з народом України. Компанія впроваджує низку ініціатив для допомоги постраждалим українцям та відновленню фермерства, зокрема, через освітньо-грантову програму TalentA.

Курс «TalentA-2022. Антикрихкість» має на меті допомогти жінкам, які задіяні в  сільськогосподарському виробництві, впоратись із наслідками трагічних подій, що відбуваються на території України: відновити та забезпечити життєздатність бізнесу, адаптуватись до нових реалій, управляти кризою і таким чином знизити ризики для продовольчої безпеки в громадах.

Своїм досвідом з учасницями ділитимуться відомі експерти викладацької та бізнес-спільноти, а також фахівці Corteva Agriscience, які володіють передовими знаннями, накопиченими лідером сільського господарства за довгу історію роботи в понад 140 країнах світу.

До участі в програмі 2022 року з поглибленим рівнем антикризового навчання запрошені учасниці TalentA минулих сезонів, які отримали базові знання курсу та забезпечили розвиток власного бізнесу. Так, загалом учасницями «TalentA-2022. Антикрихкість» стали 45 жінок-фермерок віком від 23 до 70 років з 18 областей України: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької. Учасниці працюють у різних сферах сільського господарства – займаються вирощуванням зернових та бобових, овочівництвом, тваринництвом, птахівництвом, бджільництвом, садівництвом, ягідництвом, квітництвом. 

У жовтні учасниці TalentA-2022 візьмуть участь в грантовій частині програми і позмагаються за гранти від компанії Corteva Agriscience на підтримку життєздатності власного бізнесу та соціальної допомоги громадам. Щоб підтримати розвиток жіночого фермерства в умовах війни з метою наближення Перемоги, Corteva Agriscience ухвалила рішення про збільшення грантового фонду програми TalentA – у 2022 році він становить понад 2,5 мільйони гривень і буде розподілений між переможницями за рішенням членів експертної ради. Оголошення переможниць відбудеться 17 жовтня з нагоди Всесвітнього дня сільських жінок.

«В ці надважкі для всіх нас часи Corteva виразно демонструє свою підтримку народу України. З початку цієї трагічної війни ми вжили всіх можливих заходів для захисту наших колег, клієнтів та партнерів, і свідомо залишили російський ринок, спрямувавши фінансування на допомогу українцям. Захист та надання можливостей для реалізації потенціалу жінок-фермерок завжди вважалися нами дуже важливими для збереження соціального балансу та продовольчої безпеки громад. І зараз, коли війна робить малий бізнес уразливим, ми вважаємо за необхідне підтримати жінок, які працюють в сільській місцевості та виробляють продукти харчування й створюють робочі місця, сприяючи розвитку економіки та наближаючи тим самим нашу Перемогу», - говорить Анна Бабіч, менеджерка з корпоративних комунікацій Corteva Agriscience в Центральній та Східній Європі, координаторка та голова експертної ради Програми TalentA в Україні.

«Сьогодні, коли кожен робить свій внесок у наближення перемоги, завдання мінімум для малого бізнесу – вижити, втриматись. Саме тому основна частина навчального хабу програми TalentA-2022 присвячена розвитку навичок управління бізнесом у кризових ситуаціях. Важливо, що більша учасниць зможуть одразу втілити отримані навички через реалізацію грантових проєктів завдяки фінансуванню компанії Corteva Agriscience. Її прагнення підтримати фермерів всіма доступними способами є прикладом відповідальної поведінки великого бізнесу, для якого етичність та принципи важливі в будь-якій ситуації», - зазначає Тетяна Лебухорська, старша менторка програми TalentA та голова громадської організації «Буковинська агенція регіонального розвитку», яка є організаційним партнером програми в 2022 році.

Ознайомитися з перебігом програми TalentA-2022 можна за посиланням та у соціальних мережах.

Нагадаємо, що переможницями TalentA минулих років стали девʼять учасниць з семи регіонів України, які представили вісім мікропроєктів у різних напрямках сільського господарства – від тваринництва до садівництва, які сприяють підтримці продовольчої безпеки їхніх громад.