Talenta-2021

Talenta_cover_2021

TalentA-2021

В 2021 році на участь у Програмі було подано 125 заявок, що на 30% більше, ніж минулого року. Організаційний комітет відібрав лише ті анкети, які відповідали критеріям TalentA-2021. Так, участь у Програмі брали фермерки, котрі офіційно зайняті в сільському господарстві та мешкають у населеному пункті з чисельністю не більше 10000 осіб. Загальна кількість учасниць зросла майже вчетверо – з 20 у 2020 році до 75 у новому сезоні.

До списку учасниць Програми увійшли жінки віком від 20 до 70 років з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської областей, котрі працюють у різних сферах сільського господарства – займаються вирощуванням зернових, овочівництвом, тваринництвом, птахівництвом, бджільництвом та садівництвом. 

Протягом трьох місяців учасниці TalentA-2021 прослухали 40 лекцій, об’єднаних тематичними модулями за напрямками: soft skills, розвиток бізнесу, маркетинг, доступ до фінансування, інноваційні агротехнології, сталий розвиток та юридична грамотність. Своїм досвідом та знаннями з учасницями ділилися понад 40 відомих експертів викладацької та бізнес-спільноти, практики фермерських господарств, кооперативів і об’єднаних територіальних громад, а також фахівці компанії Corteva Agriscience. Для кращого засвоєння матеріалу і пропрацювання реальних кейсів за підсумками тематичних модулів проводилися практичні заняття.

За результатами тестування та у відповідності до основних критеріїв програми організатори визначили 26 фіналісток, які додатково отримають знання щодо публічних виступів, підготовки проєктних заявок та формулювання бізнес-ідей, необхідні для підготовки грантових пропозицій. Як і минулого року, особливу увагу буде приділено наставництву та менторській підтримці під час розробки конкурсних проєктів.

Три кращі проєкти отримали від Corteva Agriscience три гранти на забезпечення продовольчої безпеки громад та сталий розвиток в розмірі 10000 дол. США, 7000 дол. США та 5000 дол. США. Переможниць  TalentA-2021  було оголошено 15 жовтня 2021 року у Всесвітній день сільських жінок.

Переможниці програми TalentA-2021

1 місце - грант $10 000 - Христина Закревська

Zakrevska_Khrystyna

Переможницею проєкта стала мешканка Івано-Франківщини с проєктом «Молоко – біле золото Карпат». Ініціатива спрямована на те, щоб дати можливість мешканцями високогірного села Шепіт Косівського району отримувати дохід від продажу надлишку якісного молока, тим самим забезпечуючи продовольчу безпеку та економічне зростання регіону.  

2 місце - грант $7 000 - Олена Покотилова

Pokotilova

Мешканка Вінниччини отримала грант на проект «Вільний доступ до води», який передбачає проведення у Іванівської ОТГ централізованого водопостачання, що забезпечить потребу селян в доступі до води та дасть їм змогу розводити худобу, адже зараз через посухи в селі висихають навіть нещодавно побудовані криниці

3 місце - грант $5 000 - Ксенія Костенко

Kostenko

Грант отримала мешканка Київщини за проєкт «Жива вода для життя». Гроші дадуть змогу відновити бювет в селі Синяк, щоб забезпечити доступ громаді до якісної питної води.