TalentA-2020

Talenta_cover_2021

TalentA-2020

В 2020 році з понад 90 заявок до участі в програмі було відібрано 20 фермерок. Фіналістками програми стали жінки віком від 26 до 62 років, які проживають у сільській місцевості різних регіонів України та працюють у традиційних сферах сільського господарства: вирощування зернових, овочівництво, тваринництво, птахівництво, бджільництво, садівництво. Протягом двох місяців навчання в освітньому онлайн-хабі програми TalentA учасниці, які подолали конкурсний відбір, прослухали 27 лекцій.

Своїм досвідом та знаннями з ними поділилися 20 відомих експертів викладацької та бізнес-спільнот, практики фермерських господарств та кооперативів і об’єднаних територіальних громад, представники торговельних мереж та компаній, які є споживачами фермерської продукції. Фахівці Corteva Agriscience приєдналися до тренерського складу, поділившись із учасницями передовим досвідом світових аграрних інновацій, фінансових рішень та знаннями з розвитку ділових навичок лідерів.

Другою частиною програми стало змагання за грантові кошти на підтримку продовольчої безпеки громад. Згідно умов конкурсу, гранти мали отримати три найкращі проєкти, проте виходячи з якості поданих пропозицій,  їх соціальної значущості й конкурентоспроможності, а також прагнучи підтримати ініціативи жінок-фермерок, спрямовані на покращення продовольчої безпеки громад, ініціатор програми – компанія Corteva Agriscience, ухвалила рішення про виділення додаткових ресурсів на гранти для ще двох кращих проєктів. Загальний грантовий фонд склав 19 тис. дол. США.  

Переможниці програми TalentA-2020

1 місце - грант $5 000 - Віра Попаз

Popaz

Мешканка Одещини перемогла з проєктом для очищення води в Кубеськом ОТГ - очисна споруда забезпечуватиме якісною питною водою територію 16 населених пунктів, або близько 200 тисяч людей.

2 місце - грант $4 000 - Марія Мосейчук

Moseychuk

Полтавський проєкт «Втілення міжнародних стандартів харчової безпеки у крафтових виробників меду», який передбачає створення цеху з викачки та переробки меду по міжнародних стандартах для власників навколишніх пасік та створення медового кооперативу з подальшим забезпеченням продуктами бджільництва місцевого дитячого садка та літніх людей.

2 місце - грант $4 000 - Катерина Тарасенко та Катерина Ільків

Ilkiv

Власниці ферми в Прикарпатті «Ферма двох Катерин» з проєктом «Відродження фермерства в Карпатах», до якого планується залучити селян, які також будуть займатися козівництвом та виробництвом козячих сирів, для розвитку регіону та залучення туристів. 

3 місце - грант $3 000 - Тетяна Страмнова

Stramnova

Мешканка Херсонщини отримала грант на розвиток проєкту  «Контактна ферма «Коза Амальтея», що передбачає соціальну адаптацію дітей з аутизмом 

3 місце - грант $3 000 - Еріка Шапочка

Shapochka

Проєкт «Мобільна спецслужба допомоги саду «Захисники рослин», у межах якого спеціальна мобільна бригада буде допомагати фермерам доцільно використовувати ЗЗР, утилізувати тару та в перспективі дозволить покращити на 25% якість та безпечність продукції та урожайність в садах.