Article •  09.03.2021

Інновації - ключ до більш стійкого сільського господарства

Corteva Agriscience взяла участь у заході в рамках «Європейської зеленої угоди»

Брюссель, Бельгія, 4 березня 2021 р. - Наука і технології можуть допомогти сільгосппідприємствам виробляти здорові і доступні продукти харчування, які не виснажують природні ресурси і не впливають негативно на навколишнє середовище.

Онлайн-захід, організований європейським новинним порталом Euractiv за підтримки міжнародної науково-дослідницької сільськогосподарської компанії Corteva Agriscience, зібрав разом офіційних осіб ЄС, депутатів Європарламенту, екологічні організації та інші зацікавлені сторони для обговорення стратегій ЄС в галузі біорізноманіття та фермерства.

Андреас Хубер, керівник відділу інтегрованих польових досліджень в регіоні EMEA компанії Corteva Agriscience, розповів про вплив Європейської зеленої угоди (EU Green Deal) на розробку нових рішень для європейських фермерів.

Європейська зелена угода є моделлю, спрямованою на те, щоб до 2030 року Європа вийшла на нульовий рівень викидів вуглекислого газу, а також включає плани щодо скорочення використання засобів захисту рослин і добрив.

«Я хочу підкреслити, що Європейська зелена угода не стала для нас несподіванкою, - сказав пан Хубер. - Насправді такі компанії, як Corteva, деякий час поспіль перепроектували свої виробництва і внесли корективи в програми науково-дослідних розробок».

Пан Хубер виклав Стратегію сталого розвитку Corteva Agriscience, що включає 14 цілей, які повинні бути досягнуті компанією протягом наступних 10 років.

Він додав: «Ці зобов'язання супроводжуються чіткими показниками, такими як збільшення глобальної врожайності сільськогосподарських культур на 20% при одночасному скороченні викидів парникових газів на 20%, поліпшення здоров'я ґрунту на 30 млн га, збільшення доходів і стійких практик для 500 млн дрібних господарств у всьому світі та інше. Багато з наших цілей в області сталого розвитку підтримують цілі Європейської зеленої угоди і, безумовно, визначають наші пріоритети в області науково-дослідних розробок».

Він також виділив кілька інновацій Corteva Agriscience, пов'язаних з Зеленою угодою, які спрямовані на мінімізацію впливу сільського господарства на навколишнє середовище, в тому числі:

  • стабілізація азоту в ґрунті за допомогою технології Optinyte™;
  • точне землеробство з використанням нових цифрових технологій, датчиків і супутників для більш скерованого застосування засобів захисту рослин;
  • нещодавно виведений з використанням традиційних методів селекції гібрид ріпаку, який має високу толерантність до грибкових захворювань, що допоможе зосередитися на боротьбі з ключовими хворобами інших сільськогосподарських культур;
  • нова лінійка біологічних інсектицидів і фунгіцидів, що робить компанію важливим партнером для європейських фермерів, які займаються органічним сільським господарством.

«Ми в Corteva постійно вивчаємо, як інновації можуть підвищити стійкість продуктових систем, - сказав пан Хубер на заході. - Ми відзначаємо більш високий темп появи інновацій, спрямованих на вирішення питань волатильності клімату, поліпшення біорізноманіття, підвищення здоров'я ґрунтів та інших пов'язаних сфер».